Vijftien jaar geleden is het intussen, dat ik afstudeerde als journalist aan de Plantijnhogeschool in Antwerpen, het ‘AP’ van vandaag.  De zon scheen over het binnenplein toen het voormalige departementshoofd mijn naam afriep, voorgegaan door ‘is met onderscheiding geslaagd’. Ik voelde me blij, maar ook een beetje verloren. Vanaf hier moest ik zelf mijn weg zoeken, en ik wist niet goed hoe.

Ik had net een stage achter de rug bij Belga Audio, en journalistiek was niet langer de wereld uit mijn dromen: ik zat drie maanden opgesloten in een kantoortje, en zag weinig van de wereld. Ik was nog zo jong en groen, en voelde vaak de priemende ellebogen van anderen in mijn zij. Ik besloot – ondanks mijn diepe interesse en ook wel mijn talent – even niets te doen met mijn opleiding.

Niet dat ik nog donkergroen was! Eerder het lichtgroene van een rups, die zich hulpeloos maar gestaag een weg eet richting toekomst. Ik deed radio bij Geel FM, en sleet uren en uren in de muffe studio aan de Zandhoefstraat. De hoofdtelefoon en de micro waren mijn natuur. En wie me hoorde op antenne, geloofde niet dat ik mijn Kempische klanken zo kon verloochenen.

Maar het werd een gewone job, met gewone uren. En een huis, een huwelijk, kinderen, en een hond of twee. Toch koos ik telkens weer in mijn werk voor de kracht van het verhaal: bij de notaris, bij een farmabedrijf, bij Pleegzorg. De liefde voor het verhaal bleef sluimeren, en kwam zo nu en dan in mijn werk naar boven. Op een dag zou deze geest wel uit de fles raken.

Podcasts en Podcaster - Dorien Ooms van Tekstvandorien.be

 

Een jaar geleden viel de puzzel in elkaar en vroeg ik mijn btw-nummer aan. Met grote letters zou ik schrijven! Vandaag durf ik met trots te zeggen dat ik copywriter en journalist ben, en dat ik verhalen van anderen de woorden geef om tot leven te komen.

En route de parcours kwam ik de postgraduaatsopleiding Content Marketing tegen, die Chris Van Gils en Frederik Picard in het leven hebben geroepen aan de AP Hogeschool. Ik schreef me in, en dank nog alle dagen de hemel hiervoor. De stortvloed aan inspiratie, wetenschappelijke inzichten, ervaringskennis, en fijne contacten maken me zoveel rijker.

De inzichten kan ik dagelijks toepassen in mijn bedrijf, en passen me als een handschoen. Dit wil ik voortaan doen: straffe content creëren – geschreven, gefilmd of ge-whatever-d – die de wereld doet bewegen, die mensen doet verlangen en die merken een gezicht geven.

Mijn bevlogenheid, enthousiasme en nieuwsgierigheid wil ik inzetten voor anderen. Want hoeveel prachtige verhalen zitten niet te wachten als een geest in de fles zitten tot de dop er af gaat?

Laten we samen voor vuurwerk gaan.

 

 

 

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.